Etkinlikler
1 .04 .2026
Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde engelsiz üniversite anlayışı doğrultusunda yürütülen “Altın Kalpler Mutfağından Gülen Yüzlerle Servis” Projesi kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. 30 Mart 2026 Pazartesi günü saat 13.00’te Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, engelli bireylerin sosyal hayata aktif katılımını desteklemek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirildi.
Proje kapsamında özel gereksinimli bireyler, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, birlikte hazırlanan ikramların servis edilmesiyle hem uygulamalı eğitim ortamı oluşturuldu hem de sosyal etkileşim güçlendirildi. Katılımcılar, dayanışma ve paylaşım teması etrafında bir araya gelerek engelsiz bir üniversite ortamının önemine dikkat çekti.
Etkinlikte konuşan yetkililer, projenin temel amacının engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisinde daha görünür olmalarını sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmek ve sosyal uyumlarını desteklemek olduğunu ifade etti. Bu tür faaliyetlerin yalnızca bireysel gelişime değil, aynı zamanda toplumda empati ve farkındalık kültürünün yaygınlaşmasına da önemli katkılar sunduğu vurgulandı.
Program süresince katılımcılar tarafından hazırlanan ürünler misafirlere servis edilirken, etkinlik samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve özel bireyler birlikte çalışarak hem ekip ruhunu pekiştirdi hem de uygulamalı deneyim kazanma fırsatı buldu.
“Altın Kalpler Mutfağından Gülen Yüzlerle Servis” Projesi etkinliği, katılımcıların memnuniyeti ve yoğun ilgisiyle tamamlanırken, benzer sosyal sorumluluk çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceği belirtildi. Üniversitenin engelsiz yaşamı destekleyen projelerle toplumsal katkı sunmayı sürdüreceği ifade edildi.
Diğer Etkinlikler